Netland Oy:n työnhakijarekisterin tietosuojaseloste

Rekisterinpitäjällä on tietosuoja-asetuksen mukaan velvollisuus informoida selkeällä tavalla rekisteröityjä. Tämä seloste täyttää informointivelvoitteen.

Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus GDPR (679/2016)
Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24§

1. Rekisterinpitäjä

Netland Oy
Y-tunnus: 1054728-8
Marttilankatu 5, 38200 Sastamala

1.1 Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Pekka Halinen
c/o Netland Oy
Marttilankatu 5, 38200 Sastamala
Sähköposti: pekka.halinen@netland.fi

2. Rekisteröidyt

Netland Oy:öön hakeneet työnhakijat.

3. Henkilötietojen käsittelyn ja rekisterin käyttötarkoitus

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on ylläpitää tietoja Netland Oy:öön hakeneista työnhakijoista työnhausta vastaavien henkilöiden käyttöön. Hakemus voi olla tiettyyn tehtävään osoitettu tai avoin hakemus.

4. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri sisältää seuraavia tietoja:

  • nimi
  • henkilötunnus
  • yhteystiedot (esim. osoite, puhelinnumero, sähköposti)
  • koulutus ja työkokemus
  • tieto haettavasta työstä
  • muut vastaavat tiedot

5. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisterin tiedot saadaan rekisteröidyltä itseltään, mm. sähköpostilla, suullisesti tai verkkolomakkeen kautta.

6. Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Tietoja ei pääsääntöisesti luovuteta kolmansille osapuolille.

7. Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Työnhakijan tietoja sisältävät asiakirjat säilytetään lukitussa tilassa.

Sähköisessä muodossa olevaan tietoon on pääsy vain siinä laajuudessa kuin rekrytointiin liittyvien asioiden hoito edellyttää. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa ja tietoihin pääsevät käsiksi vain tietyt ennalta nimetyt henkilöt.

9. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee esittää kohdassa 2. mainitulle rekisteriasioista vastaavalle henkilölle.

9.1 Tarkastusoikeus

Rekisteröity voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot.

9.2 Oikeus tietojen oikaisemiseen

Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.

9.3 Vastustamisoikeus

Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.

9.4 Suoramarkkinointikielto

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

9.5 Poisto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa.

On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §) määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.

9.6 Suostumuksen peruuttaminen

Jos rekisteröityä koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen, eikä esim. asiakkuuteen tai jäsenyyteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen.

9.7 Rekisteröity voi valittaa päätöksestä tietosuojavaltuutetulle

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

9.8 Valitusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot: www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html